Afdrukken

Geveriks gemengd Zangkoor "Canta Libre" timmert al sinds 1990 enthousiast aan de muzikale weg…

In de achter ons liggende jaren hebben we menigmaal onze medewerking verleend aan diverse activiteiten in de Beeker gemeenschap en omgeving.
Carnavalsconcerten, Koninginnedag, Dodenherdenking, Eucharistievieringen, Vriendenviering  in Genhout, optredens voor Hartstichting,  Zonnebloem, verzorgingstehuizen in de regio, het Magisch Cultuur Festival Maastricht, Kerstvieringen en Beleef Beek Dag zijn in het verleden door ons koor tot ieders tevredenheid opgeluisterd. Huwelijksmissen en begrafenissen verzorgen we zeer beperkt.

Het divers repertoire bestaat uit wereldse liederen, zowel klassiek als modern, waarvan een aantal zeer goed bruikbaar is binnen de liturgie. Denk hierbij aan het Ave Verum van W.A. Mozart en Otche Nash (Russisch Onze Vader) van de componist Nicolay Kedrov. Negro-spirituals en gospels horen uiteraard ook thuis in ons repertoire dat volledig bestaat uit “a capella” liederen en bewerkingen.
Ook de Limburgstalige evergreens worden natuurlijk niet vergeten. Repertoirevernieuwing is bij Canta Libre een regelmatig terugkerend onderwerp waarbij “inspraak” niet vergeten wordt.

Hoewel we geen kerkkoor zijn luisteren we enkele keren per jaar eucharistievieringen op in de kapel te Geverik, waarbij de diverse tradities richting de andere verenigingen in Geverik in ere worden gehouden.  Zo verzorgen we jaarlijks de muzikale ondersteuning tijdens de H. Mis t.g.v. Koningsschieten van Handboogschutterij Willem Tell 1885 op 2e Paasdag. Ook de H. Mis behorende bij de Kruisprocessie en de senioren-kerstviering van de buurtvereniging worden door ons traditiegewijs verzorgd. In de St. Martinuskerk van Beek zijn wij ook geen onbekende.

Het sociale aspect staat hoog in het Canta Libre vaandel met een huidig ledenaantal van 22 leden.
Na de repetitie kan men er gezellig een glaasje drinken en eventueel een voetbalwedstrijd op het scherm volgen.
Je hobby beoefenen, zingen bij Canta Libre is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.
Regelmatig repetitiebezoek en deelname bij uitvoeringen is iets dat men moet willen.
De gezamenlijk gerealiseerde successen maken het lidmaatschap tot een prettige en ontspannen aangelegenheid, die men tijdens de vakantieperiode maar al te snel gaat missen.

De repetities vinden plaats in het geheel gerestaureerde "Bakhoes" aan de Kapelstraat nr. 16, in Geverik-Beek. Zodoende kan men op vrijwel elke woensdag tussen 19.30 uur en 21.45 gezangen uit het Bakhoes horen schallen.

Wij nodigen u uit eens een muzikaal kijkje te komen nemen en bij interesse een proefrepetitie mee te zingen. U bent van harte welkom want... böse Menschen haben keine Lieder...